· 

De keuze maken het anders te doen.

Instrumentale ontspanningsmuziek op de achtergrond, serene rust, rozenblaadjes op de grond, witte veertjes in de lucht en ik zweef 24/7 'zen' door mijn huis...
*een langspeelplaat wordt abrupt stopgezet*
Eh...nee.
Dit is niet het beeld dat mijn leven weergeeft. ;) 
En ja. Ik ben wel dagelijks bezig met bewustzijn en het (h)erkennen van beperkende standpunten die ik heb aangenomen en hoe ik die dan kan veranderen.

Dat wil echter niet zeggen dat ik een 'perfect' en rimpelloos leven heb. Hoe dat er dan ook uit zou 'moeten' zien.


Laatst bijvoorbeeld: Mijn partner stelde mij een vraag en ik ging compleet in drama-modus. Ik haalde (verbaal) naar hem uit en tranen kwamen er bij mij aan te pas. Ik ging er helemaal in. (oeps..)
Mijn partner was verbaasd en vroeg me waar dit nou vandaan kwam.
Ik wilde er nog even in zwelgen en probeerde verwijten te vinden die ik op hem kon afvuren...(hahaha. Ik vind het zo grappig nu ik het opschrijf..haha)
En ineens, in een splitsend, realiseerde ik me dat ik niet functioneerde vanuit wie IK ben. En wist ik dat NU het moment was om deze energie te veranderen. Die energie die wel vaker omhoogkwam. Waar ik een opmerking als kritiek en persoonlijke aanval interpreteer. Waar ik er van overtuigd ben dat iemand anders mij verkeerd aan het maken is.
NU was het moment om de tools in te zetten die ik dagelijks gebruik in mijn classes en in mijn praktijk als ik anderen facilitair.
Dus dat deed ik.

Na ongeveer 30 seconden merkte ik dat de zwaarte oploste, het drama verdween en er een kalmte over mij en mijn lijf kwam.
En ik voelde me zo dankbaar! Wat ben ik dankbaar dat ik dagelijks met de tools van Access Consciousness kan werken en dat ik hiermee ook mijn eigen leven en realiteit met zoveel gemak kan veranderen. Als ik er maar voor kies ze te gebruiken...

Het is dus niet dat 'vervelende' gesprekken of nare dingen nooit meer op je pad komen. Het is echter wel zo dat als dit soort situaties voorkomen, je je bewust kunt worden van wat er nu werkelijk gaande is en je iets anders kunt kiezen dan je normaal doet. Je realiseert je: 'Nee, dit is niet waar ik heen wil gaan. Wat kan ik anders doen of zijn hier?'
En zo hoeven zulke momenten geen uren, nachten of dagen te duren, maar ben ik na 5-15 minuten wel klaar met het drama en kies ik iets anders.

Afgelopen week kwam ik deze 'spreuk' tegen en ik vond het zo tof, omdat dit precies is wat er gebeurde. En ik lig nooit op een yogamat.. ;) 

Is jouw leven net als dat van mij niet perfect? Hoeft het ook niet perfect, maar wil je wel meer gemak en plezier met wat er dagelijks op je pad komt of op een specifiek vlak van je leven?


Kijk rustig rond op de site voor de mogelijkheden en/of neem vrijblijvend contact met me op.