· 

Ga doen waar je blij van wordt! Tja... Makkelijker gezegd dan gedaan.

Tegenwoordig hoor je mensen vaak (terecht) zeggen: 'Ga doen wat je leuk vindt!' of 'Volg je hart.'
Dit is natuurlijk allemaal heel mooi en ik kan met mijn verstand ook begrijpen dat dat allemaal een goed idee is.

 

Alleen... Wat nu als je niet weet WAT je leuk vindt? Of dat je je hart niet kunt volgen, omdat je geen idee hebt welke kant het opgaat?

Dit was voor mij het geval. Ik heb mijn hele leven op vrijwel elke vraag over mijn leven geantwoord: 'Ik weet het niet.' 

Ik raakte in paniek en in een depressie, omdat ik geen antwoord had op de vraag: 'Wat wil ik? Wat vind ik leuk?'

Ik had zelfs nooit hobby's gehad. Ik wist het gewoon niet.

 

En dan zijn adviezen als 'Volg je hart' en 'Meid, waar word je blij van? Ga dat gewoon doen!' reden om je nog wanhopiger, machtelozer en doellozer te voelen dan je al deed.
Het punt is echter wel: NIEMAND kon mij het antwoord geven. Simpelweg, omdat niemand weet wat IK leuk vind. Niemand weet waar IK warm van word.
Ik moest hier zelf een antwoord op vinden en heel eerlijk: Dat vond ik DOODENG. Want dit is iets serieus, toch? Hier moet je wel het JUISTE antwoord op vinden! Oef...ZWAAR!

 

Ik heb hulp gevonden. Ik heb het ZELF moeten doen, maar ben ondersteund. Ik onderging en leerde energetische behandelingen om mijzelf op te schonen van allerlei 'hindernissen' die ik met me meedroeg. Ook leerde ik dat door een vraag te stellen ik uit de tunnel van 'Ik weet het niet' kon komen. En ik wil hier een heel krachtige vraag met je delen die mij meer heeft gebracht dan ik ooit had kunnen bedenken. Komt-ie:

'Wat weet ik WEL over waar ik blij van word?'

'Wat weet ik WEL over wat ik leuk vind?'

 

Want zonder dat ik het doorhad, sloot ik mijn ogen voor alle mogelijkheden door telkens (al dan niet hardop) te zeggen: 'Ik weet het niet.' (dikke punt erachter...)

Hierdoor was er buiten dat geen enkele andere mogelijkheid zichtbaar voor mij.

Toen ik mijzelf dus bovenstaande (open!) vragen stelde, vielen als het ware de oogkleppen af en stond ik open voor iets anders dan 'Ik weet niet wat ik leuk vind.'

Gebeurtenissen en situaties volgden elkaar op waar ik van merkte dat ik er blij van werd.

De truc is om de vragen te stellen, zonder dat je er direct een pasklaar antwoord op verwacht. Stel jezelf de vraag elke dag en ga vervolgens gewoon door met je ding. En kijk wat er in je leven verschijnt. 

 

Het heeft voor mij een complete ommekeer betekent om, door het stellen van die vragen, omhoog te halen wat ik dus eigenlijk TOCH WEL weet.