· 

Keuzes, keuzes, keuzes.

 

 

Haren vandaag wassen of niet?
Doe ik mijn winterjas aan of volstaat een tussenjas vandaag?

Yoghurt met vruchtjes als ontbijt of toch liever melk met flakes?

Met de auto of ga ik op de fiets?

Koop ik pindakaas met stukjes of zonder stukjes?

 

Elke dag zijn er honderden keuzes te maken.

Geen probleem zou je zeggen. Pak gewoon een pot pindakaas, loop naar de kassa, reken af en eet het op. Niets moeilijks aan.

Ik bedoel, hier hangen nou niet bepaald levens vanaf..

 

 

 

Toch kunnen dit soort 'dilemma's' een hoop stress en vertraging opleveren. Ik was zo iemand die dagelijks tegen besluiteloosheid moest opboksen. Het dilemma met de pot pindakaas is er ook eentje uit mijn enorme keuzestress-repertoire. Ik vond het zo moeilijk om uit al die verschillende potten te kiezen dat ik de supermarkt weer verliet ZONDER pindakaas.


Ik was een oneindige twijfelaar.

De meest simpele keuzes liet ik vaak onbeslist OF ik gaf de keuze uit handen aan iemand die er WEL raad mee wist.
Ik kon uiteindelijk geen enkele keuze maken zonder de bevestiging van een ander.

En stel zo iemand als ik dan bijvoorbeeld de vraag: 'Welke opleiding ga je na de HAVO doen?' 

Werkelijk ONMOGELIJK! Ik zeg 't je. 
Wanhopig zocht ik in mijn omgeving naar een antwoord. Bij de decaan, vriendinnen, ouders. Wat zal ik doen? Waar zal ik gelukkig worden? 
Ik moest NU een keuze maken waar ik de REST van mijn leven mee moest doen. Dus dit moest ik wel GOED kiezen. 
Je raadt het al: Uiteindelijk ben ik iets gaan doen waar ik helemaal niet gelukkig van werd. Ik heb tussentijds zoveel momenten gehad waarop het leven bijna letterlijk tegen me schreeuwde: 'STOP hiermee en ga iets anders doen!'

Ik heb niet geluisterd. (totdat ik dat uiteindelijk wel moest..)

Zo heeft twijfelen een grote impact op mijn leven gehad.  

Maar... er is licht aan het eind van de twijfeltunnel! Bepaalde overtuigingen hielden mij namelijk in de twijfel en angst voor 'verkeerde' keuzes.

Een daarvan is de volgende: Als je iets kiest, zit je daar de rest van je leven aan vast.

Niet zo gek dan dat je helemaal in wanhoop schiet bij de gedachte een 'verkeerde' keuze te maken. 'Dan heb ik daar de rest van mijn leven last van!'

Door zicht te krijgen op deze overtuigingen en deze vastzittende patronen energetisch op te ruimen, is het maken van een keuze nu niet meer zo moeilijk. Mijn leven is zoooooveel lichter geworden! Als een keuze niet helemaal uitpakt zoals ik wil, dan weet ik nu dat ik gewoon weer iets anders kan kiezen.
Dat klinkt simpel, maar als zo'n beperkende overtuiging als waar ik het net over had in je systeem zit, lijkt het wel alsof je telkens tegen een glazen muur oploopt en niet verder komt. En dat terwijl je heus wel ziet dat het anders kan. Herken jij dat?

 

Ik heb allerlei dingen gedaan en geprobeerd en kan mezelf uiteindelijk tot 'EX-TWIJFELAAR' kronen.
Wil jij dat ook? Ik help je om de twijfels de baas te worden. Ik word er blij van om alle kennis die ik heb opgedaan en tools die ik dagelijks gebruik door te geven. 

Dus als je voelt dat ik je kan helpen: Twijfel niet langer en laat me je helpen ook een ex-twijfelaar te worden!

 

Neem vrijblijvend contact met me op.

Reactie schrijven

Commentaren: 0